Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zácpa

3. 6. 2011

Nedostatek pohybu a strava s nízkým obsahem balastních látek způsobují i u plazů zácpu. Charakteristickými příznaky jsou nechutenství a silné bolesti.

Pokud zvíře samo přijímá potravu, nakapejte přípravek sera laxopur R (doporučené dávkování naleznete na příbalovém letáku) na jeho oblíbenou potravu. Odmítá li krmivo, je možné odpovídající dávku sera laxopur R rozmíchat v cca 10 ml vlažné vody.

Připravený roztok pak podejte opatrně nemocnému zvířeti. O nejlepším způsobu, jak šetrně donutit vašeho miláčka, aby roztok spolknul, se porad'te s odborníkem ve vašem zoo obchodě, příp. veterinářem! Uvedené ošetření je třeba opakovat dva až tři dny. Pamatujte, že jakékoli manipulace se zvířetem musí být prováděna opatrně a velmi šetrně, nebot' trpí silnými bolestmi.

Součástí léčby je každodenní koupel ve vlažné vodě. Přidejte do ní několik kapek sera laxopur R, zvíře se totiž ve vodě často napije. Dostatečný pohyb, který je nejlepší prevencí proti zácpě  vašemu zvířeti zajistíte přiměřeně  velkým volným prostorem v teráriu.

Aktivitu terarijních zvířat podmiňuje dostatečně vysoká teplota, Kupř. želva by měla být v průběhu jakékoli léčby držena při konstantní teplotě 30°C. 

                                             

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kde sehnat laxoupur R?

(V., 19. 3. 2013 18:38)

Ahoj, prosím tě, můžu se zeptat, kde to sérum laxopur R sehnat?
Děkuji :)