Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zacházení se želvou

3. 6. 2011

Želvy a mnozí další plazi sdánlivě vypadají robusní a právě jejich vzhled se jim často stane osudným. Pamatujte, že ve skutečnosti jsou to senzibilní a citlivá zvířata, která jsou přímo závislá na druhově odpovídajícím způsobu chovu, správné výživě a ošetřování.

  ŽELVY NEJSOU ŽÁDNÉ HRAČKY!!!!                      

Jsou to především malé děti, které se ke zvířatům často chovají hrubě. Není to většinou úmyslné, ale tato zvířata nedokází dát najevo hlasem svůj strach, nebo bolest. Dalším ohrožením jsou kupř. psi. Jejich varovný štěkot, že legrace skončila, želva nechápe. Pes na ni pak často zaútočí. Ale i mnozí lidé často nerespektují, že želva potřebuje ke své spokojenosti především klid a tak ji například obracejí na krunýř a nechápou, že ji tím vlastně trápí.

Prosím, informujte se ještě před tím, než si pořídíte nějaké terarijní zvíře, u svého odborného zoo obchodníka, jakou péči bude váš mazlíček potřebovat. Vysvětlete svým dětem, že spolu s radostí si pořizujete také starosti, a že i ony jsou spoluzodpovědné za spokojený život tvora, který je na vás celý svůj život zcela závislý. Kontrolujte, zda se děti o zvíře odpovídajícím způsobem starají. Jen  tak budete mít vy i vaše děti po dlouhou dobu radost z exotického domácího mazlíčka.                                                                                

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář